Waarom ondersteunt Jantje Beton dit concept?

Jantje Beton

Jantje Beton stimuleert buitenspelen, want dat is niet alleen leuk, maar ook onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. Van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer. Daar past stoepranden natuurlijk heel goed bij. Het is een leuk spel om gezellig buiten te spelen, waarbij de spelers veel moeten bewegen.

 

Stoepranden is niet alleen een leuk spel voor kinderen, maar ook tieners, jongeren, volwassenen en senioren kunnen meedoen. Zo draagt stoepranden bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En dat bevordert de kansen en mogelijkheden voor buitenspelen! Meer weten over Jantje Beton? Kijk dan op jantjebeton.nl

Aanleiding NK Stoepranden

Jantje Beton, zag dat er in een aantal gemeenten een kampioenschap stoepranden werd georganiseerd. Niet alleen de kinderen deden overal enthousiast mee, ook volwassenen konden de verleiding niet weerstaan om het 'vertrouwde' stoepranden weer eens te proberen. Zo vormden de kampioenschappen een leuke, sportieve en uitdagende buitenspeelactiviteit en zag men de verbindingen ontstaan tussen buurt- en stadsgenoten. Bovendien groeide het besef dat ruimte in de straat erg belangrijk is voor kinderen om te kunnen spelen met alle positieve gevolgen van dien.

 

Jantje Beton wil dit concept dan ook graag groter maken samen met de partijen die het stoepranden in diverse gemeente weer op kaart hebben gezet. We bundelen onze krachten zodat heel Nederland straks naar buiten komt om te stoepranden!Partners

nkstoepranden stoepranden kerby novasports

Thuis Op Straat (TOS)  ‘Kansrijk, veilig en gezond opgroeien’

 

TOS helpt jongeren opgroeien tot aanspreekbare, weerbare en zelfredzame burgers, die een volwaardige plaats in de samenleving innemen.

 

TOS gaat uit van de eigen kracht van jeugdigen en stelt hen in staat hun talenten en mogelijkheden te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor zichtzelf of anderen.BuurtLAB verstaat de kunst van het verbinden van bewoners in de/een wijk en brengt sociale netwerken tot leven. Wij koppelen mensen aan elkaar, verbinden dromen met mogelijkheden en mensen met kansen met als doel om aansprekende concepten te ontwikkelen waar bewoners mee vooruit kunnen.Novasports Sport & Beweeg ontwikkelt uitnodigende sport- en spelartikelen en -concepten die op een verbindende wijze een positieve aanvulling zijn voor mens en maatschappij: Plezier, bewegen en samenspelen staan hierin centraal.

 

Alle sport- en spelconcepten zijn laagdrempelig, en zijn voor iedereen bedoeld: Jongens en meiden, mannen en vrouwen, mensen uit alle culturen en van alle niveaus.